НОВИНИ: НОВО! Интелигентни системи за зареждане и вграждане - DEFA
klema.bg лого

Innovating since 1914.

NOCO NOCO стартови устройства и зарядни

Стартирайте безопасно изтощен акумулатор за секунди със стартово устройство. Специално на българския пазар и след наши тестове Ви предлагаме избор от най-добрите и подходящи модели стартови бустери от серията Noco Genius Boost, подходящи за лична и професионална употреба. Портативният стартов бустер Noco Genius Boost с литиево-йонна батерия е с капацитет до 4000A. Стартирайте автомобили, мотоциклети, ATV, лодки, кемпери и камиони, както и пикапи, хот-ротове, класически автомобили и др. мотори. Устройствата от серията са снабдени с ярък LED фенер с няколко режима на осветеност и авариен режим. Дори можете да презареждате USB-устройства като смартфони, таблети и 12V устройства като помпи за гуми, инвертори и др.

ЗАРЯДНИ 44%
БУСТЕРИ 95%

Проектирано и създадено в САЩ

Над 100 години американска изобретателност и далновидност

NOCO силно вярва, че успехът се задвижва от иновациите и вниманието към детайлите. Вътрешно фирмен индустриален дизайн, собствени инженерни и тестови екипи по механика и електроника са едва повърхността на възможностите ни за уникални разработки. От енергоспестяващи електро схеми, през софтуерен дизайн и чак до системите ни за оптимизация на производството, ние винаги се усъвършенстваме и изкачваме към следващото високотехнологично ниво. В NOCO не се опитваме просто да изпреварим конкуренцията ни – ние достигаме до границите на възможното и ги определяме.

5/5

NOCO бустер или кабели за подаване на ток?

Каква е разликата между кабелите за подаване на ток и литиево-йонните стартови устройства тип бустер на NOCO?

Стартирането на автомобил с изтощен или силно разреден акумулатор може да се извърши чрез захранване с енергия от външен източник. Традиционно, хората използват кабели за подаване на ток за временна връзка между два автомобила и техните акумулатори, но в последствие технологията за стартово запалване претърпя голямо развитие по отношение на ефективността, безопасността и лекотата на използване.
Първите преносими стартови устройства за запалване се появяват под формата на големи тежки оловно-киселинни стартери. Тези устройства се справят с няколко проблема свързани със стартовото запалване, като нуждата от друго превозно средство като източник на напрежение подавано чрез кабели. Дори и с това си предимство, че са преносими, оловно-киселинните стартови устройства са свързани със същите рискове и опасност както при ползване на кабели. Също е нужно и познание как да се свържат клемите към правилния полюс на акумулатора, като не говорим за реалното им тегло което не ги прави лесно преносими.
С напредъка в технологиите и с малко изобретателност в играта влизат литиево-йонните бустери. Този тип стартово устройство, се захранва от литиево-йонна батерия. Предимството им е енергийната плътност, която позволява на бустерите да бъдат до 80% по-малки и значително по-леки от техните оловно-киселинни еквиваленти.

Бъдещето на стартовото запалване е със стартерните устройства

NOCO Genius Boost е най-добрата преносима литиево-йонна батерия. Освен, че е мощен, той притежава и функциите на портативен източник на захранване, за зареждане на USB устройства като смартфони, таблети и др. Проектиран за всякакви 12V и 24V приложения, NOCO бустерът може да стартира автомобили, мотоциклети, ATV, лодки, кемпери, камиони и други – както с бензинови, така и с дизелови двигатели.

Иновативни методи за безопасност

Всеки NOCO Genius Boost има вградена патентована технология за безопасност, която осигурява защита срещу искри и поляризация, което го прави безопасен и лесен за използване от всеки. Настройките на термичната защита позволяват на бустера да осигури безопасна работа дори и при стресови операции. Не топящите се и не отделящи дим NOCO акумулаторни клеми са подсилени с метална конструкция за разлика от обикновените, които са предимно пластмасови.

Избиране на правилния стартер за акумулатора

Серията NOCO Boost се състои от няколко различни продукта, които варират в зависимост от приложението си. По-долу е направена сравнителна характеристика между отделните продукти. Стартерите са подходящи, както за лична, така и за професионална употреба.

Стартирането е лесно с БУСТЕР!

Как да запалите колата си с помощта на литиево-йоннен БУСТЕР?

Прикрепете клемите

Прикрепете двете клеми за захващане към съответните терминали на акумулатора на автомобила.

Включете

Натиснете веднъж бутона за включване на бустера, за да светнат светодиодите, показващи нивото на зареждане.

Стартирайте

С включен бустер, който е прикрепен към акумулатора, запалете двигателя на превозното средство.

Разкачете и продължете

Оставете автомобила да работи, докато разкачате бустера от акумулатора.

[devvn_ihotspot id="5254"]

Колко пъти бустерът може да зареди USB устройството ми?

Капацитетът на батерията във вашия iPhone например, се измерва в „милиампер часа“ (mAh) – начин за измерване на продължителността на работа на устройството. Често използваните телефони и камери, обикновенно изискват повече мощност за да работят по цял ден, отколкото е определено за батерията на устройството. Бустерът може да се използва, за да удължи живота и времето на работа на вашето устройство. Захранването на устройството ви от външен комплект батерия ще намали цикъла на зареждане на батерията, удължавайки нейния живот.

Захранвайте винаги, където имате нужда външни устройства

Това е нещо повече от стартово устройство – това е преносима мощност от 12V. С бустери Genius GB70 и Genius GB150, където и да отидете  можете да захранвате любимите си 12V устройства като помпи за гуми, инвертори, мобилни кафеварки, вентилатори и много други.

Дълготраен заряд

Нека бустерът да е последната ви грижа. Той поддържа своя заряд  до една година, значително по-дълго от обикновените оловно-киселинни стартери и позволява да го съхранявате продължително дори в жабката.

Лесно презареждане

Бустерът е оборудван с универсален мини USB порт, правейки го лесен за презареждане. Не са необходими допълнителни конектори. Винаги имате достъп до кабел, с който да го зареждате и поддържате готов.

Резервно захранване

Бустерът действа като портативен източник на захранване за USB устройства, удължавайки живота и продължителността на работата им. Вграденият 2,1А USB изходен порт може да захранва устройства като смартфони, GoPro камери, безжични слушалки и др.

Запалете стартово 12V и 24V акумулатори

Стартирайте автомобили с 12V акумулатори с малък и среден обем двигател с помощта на NOCO Genius Boost GB40. За работа с двигатели с голям обем, ползвайте моделите NOCO Genius Boost GB70 и GB150.

NOCO Genius Boost GB500 e изключително сигурен, компактен, преносим литиево-йонен стартов бустер за 12V и 24V системи. Той  е конструиран за бензинови и дизелови двигатели на тежкотоварни превозни средства от Class 8+ и CE,камиони, специализирано сервизно оборудване и др.

Защита срещу проникване на външни елементи

Всички модели бустери са с клас на устойчивост на корпуса IP65 когато са със затворени протектори на портовете, което означава, че са предпазени от нахлуване на вода, мръсотия, прах и други елементи.

Ултра ярки с LED фенер

Вграден LED фенер

Серията NOCO Genius Boost се отличава със силни LED фенери, презареждащи се и захранващи се от литиево-йонната им батерия. Имат 7 режима на светлина, включително SOS и авариен сигнал. Всеки от LED фенерите на стартовите бустери от серията на NOCO Genius Boost е подходящ за различни ситуации и може да бъде настройван в режим с различно ниво на осветеност.