НОВИНИ: НОВО! Интелигентни системи за зареждане и вграждане - DEFA
klema.bg лого

Archive

8 окт.

Кога акумулаторът ми се счита за разреден

Акумулаторът е като касичка, ако само теглите и не внасяте, скоро ще останете без нищо. Напрежението трябва да се измерва, когато акумулаторът не е свързан с товар.

READ MORE

8 окт.

По какво се различават акумулаторите за дълбок цикъл от останалите

Съществуват два типа оловно-киселинни акумулатори за дълбок цикъл(каравани, двойни акумалаторни батерии) и акумулатори на автомобилния стартер(за завъртане на двигателя).

READ MORE

8 окт.

Какво е стартов ток на студено (CCA)

Стартовият ток на студено е международна характеристика за измерване на експлоатационните качества на акумулатора. Това е количеството ток, което акумулаторът може да осигури при 0 ° F (-18 ° C).

READ MORE

8 окт.

Колко е животът на акумулатора

Трудно е да се отговори еднозначно, защото това зависи от много фактори. Главните от тях са колко често се използва автомобила, колко добре се зарежда и поддържа акумулатора, наличие на висока темпера и употребата.

READ MORE

8 окт.

Къде мога да рециклирам акумулатора си

Никога не ги поставяйте заедно с битовите отпадъци. Трябва да връщате старите и негодни акумулатори на определените за това места които зависят от общината и фирмите за събиране и рециклиране.

READ MORE

8 окт.

Защо да поддържаме акумулаторите си

Технологията с оловно-киселинни акумулатори е изобретена преди повече от 150 години. За сега е и най-често срещаният избор за автомобили, поради това, че тя може да осигури голямо количество мощност на сравнително ниска цена.

READ MORE