НОВИНИ: НОВО! Интелигентни системи за зареждане и вграждане - DEFA
klema.bg лого

Колко е животът на акумулатора?

Животът на акумулаторите е станал по-къс, тъй като съвременните коли изискват повече енергия.

Трудно е да се отговори еднозначно, защото това зависи от много фактори. Главните от тях са колко често се използва автомобила, колко добре се зарежда и поддържа акумулатора, наличие на висока темпера и употребата. Животът на акумулаторите е станал по-къс, тъй като съвременните коли изискват повече енергия.

Препоръчителна е редовна употреба и редовно зареждане на акумулатора с помощта на зарядните и поддържащи устройства от серията NOCO Genius . Много съвременни автомобили имат постоянна утечка даже и когато запалването е изключено. Това изтощава акумулатора и намалява живота му, ако автомобилът не се използва редовно.  Модерните коли имат много електрически аксесоари, което причинява допълнително натоварване на акумулатора.


Друг фактор, който е станал важен е заключването на автомобила. Съвременните автомобили, особено луксозните имат много компютри и аксесоари, които продължават да работят, когато извадите ключа. Те не „заспиват” докато автомобилът е заключен. За да удължите живота на акумулатора добре е да заключвате автомобила дори и когато е в гаража. Моделите зарядни и поддържащи устройства от серията NOCO Genius G1100, G3500, G7200 могат да бъдат включени и оставени да работят за постоянно към акумулатора на Вашият автомобил когато не го ползвате. Така можете да увеличите многократно живота на акумулатора си и да го поддържате в прекрасна форма.

Още от блога ни

Защо ...?

Защо DEFA Индикатор за състоянието на акумулатора е незаменимо удобство?

Този индикатор ви дава възможност да следите състоянието на вашия акумулатор лесно и удобно. • С един бърз поглед, • без да се налага да правите специални тестове, • без да отваряте дори капака на колата, ще знаете дали акумулаторът ви има нужда от зареждане или не. Достатъчно е да го включите в запалката и да дадете автомобила на контакт, без да стартирате двигателя на автомобила.

Актуатор Лабс

0 Comments