НОВИНИ: НОВО! Интелигентни системи за зареждане и вграждане - DEFA
klema.bg лого

Защо да поддържаме акумулаторите си

Поддръжката на акумулатора ще ви спести пари и ще опазите по-добре околната среда

Когато е в нормален режим на работа превозното средство зарежда акумулатора, но това не е достатъчно, за да се поддържа акумулатора напълно зареден за продължителен период от време. Тук на помощ идват зарядните за акумулатори.

Експлоатационните качества на акумулатора бавно намаляват, до настъпване на момента когато не може да се осигури нормално стартиране на превозното средство и трябва акумулаторът да се замени.

Използването на DEFA SmartCharge зарядно устройство, когато автомобилът ви не се използва, ще ви позволи да поддържате акумулаторът напълно зареден и ще оптимизира неговия живот. Въпреки че всяка ситуация е различна, зарядните устройства DEFA SmartCharge могат да удължат живота на акумулатора. Поддържането на акумулатора чрез зарядно устройство може да удължи до десет пъти живота му, когато той не се използва  и до два пъти при ежедневна употреба на превозното средство.

Технологията с оловно-киселинни акумулатори е изобретена преди повече от 150 години. За сега е и най-често срещаният избор за автомобили, поради това, че тя може да осигури голямо количество мощност на сравнително ниска цена.

Въпреки това технологията има слабости, включително саморазряд, сулфатизиране и употребата на токсични материали по време на производството.

Превозно средство, което не се използва, е най-лошият вариант за оловнo-киселинния акумулатор, тъй като той ще продължи да се саморазрежда, без да може да се самовъзстанови. Това води до сулфатизиране или натрупване на корозия вътре в акумулатора, което пък води до загуба на капацитет и значително намаляване на живота на акумулатора.

още от блога ни

Защо ...?

Защо DEFA Индикатор за състоянието на акумулатора е незаменимо удобство?

Този индикатор ви дава възможност да следите състоянието на вашия акумулатор лесно и удобно. • С един бърз поглед, • без да се налага да правите специални тестове, • без да отваряте дори капака на колата, ще знаете дали акумулаторът ви има нужда от зареждане или не. Достатъчно е да го включите в запалката и да дадете автомобила на контакт, без да стартирате двигателя на автомобила.

Актуатор Лабс

0 Comments